Data publikacji w serwisie:

Usługi Biblioteki Uniwersyteckiej w czasie pandemii

Biblioteka Uniwersytecka w Poznaniu zaprasza do korzystania z dostępów elektronicznych, które przygotowaliśmy dla Państwa na czas epidemii.

Oto niektóre z nich:

- do 30 kwietnia mamy dostęp do IBUK Libra zawierającą 20 metodologicznych e-booków od PWN.

- do 4.05 są otwarte e-booki Taylor & Francis. Dostępnych w trybie 'READ ONLY'  jest ponad 140 tys. książek z całego spektrum dyscyplin naukowych od humanistyki, nauk ścisłych, przyrodniczych, po nauki społeczne.

- do 30.05 Pracownia Zbiorów Muzycznych BU zaprasza muzykologów i badaczy zainteresowanych kulturą muzyczną do skorzystania z dostępu testowego do baz:

MGG online. Die Musik in Geschichte und Gegenwart, ISSN: 2510-4284
RILM Music Encyclopedias

- do 31.05 można skorzystać z wybranych kolekcji podręczników akademickich na platformie Macmillan Explorers. Dostęp obejmuje nauki polityczne, informatykę, historię, literaturoznawstwo, pomoc społeczną. Rejestracja i autoryzacja dostępu odbywa się indywidualnie

- do 31.05 dostępne  są eBooki Harvard Business Review Press . Zawartość kolekcji to ponad 600 e-Booków, pośród których znajdziecie ponad 400 monografii, nowo wydane e-booki, prace seminaryjne i ponad 150 kompilacji artykułów z serii HBR Classics.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom Biblioteka uruchomiła usługę Zamów kopię, z której mogą korzystać wyłącznie naukowcy, doktoranci oraz studenci naszego Uniwersytetu.

Przygotowaliśmy również niezbędnik "Zasoby dostępne zdalnie" o e-książkach, czasopismach, gazetach, serwisach informacji prawniczej dostępnych z domu dla studentów i naukowców UAM.

http://lib.amu.edu.pl/zasoby-dostepne-zdalnie-przewodnik/

Przypominamy, że pracujemy zdalnie i zapraszamy do kontaktu. Zespół Zapytaj bibliotekarza udziela informacji przez Messengera FB w godzinach 10.00-17.00 oraz e-mail: zapytajbibliotekarza@amu.edu.pl

Zachęcamy do odwiedzania strony www Biblioteki Uniwersyteckiej, kanałów społecznościowych FB, Twittera.  Tam na bieżąco zamieszczamy wszystkie informacje.